Montag, 8. Oktober 2007

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------

alesAleš:

narozen: 15.11.1989
Sourozenci: Starší sestřička, se kterou si moc rozumím, je pro mě hodně důležitý člověk. "Život je mým největším hobby," užívám si na plné obrátky :) - jinak
záliby: hlavně elektrická kytara a hudba obecně, těm dávám velkou část svého času, všemožné aktivity s kamarády a kontakt s lidmi, herectví - užívám denodenně :), sporty, kultura, umění a filozofování, nový koníček italština - zásluha jazyku samotného i výborného výkonu profesora ;), jinak se učím anglicky a německy. Jen o plánech do budoucna ještě úplně nejsem rozhodlý. Naději mají i média.

Geboren: am 15.11.1989
Geschwister: eine ältere Schwester, mit der ich mich gut verstehe und die ein sehr wichtiger Mensch für mich ist
„Das Leben ist mein Hobby“ und ich koste es in vollen Zügen aus :) – ansonsten
Interessen: vor allem E-Gitarre und Musik allgemein, dem widme ich einen großen Teil meiner Zeit, alle möglichen Sachen mit meinen Freunden und Kontakt zu Menschen, Schauspielerei, davon mache ich täglichen Gebrauch :), Sport, Kultur, Kunst und Philosophie, mein neues Hobby Italienisch - daran hat die Sprache selbst ihren Anteil und auch ein wundervoller Professor :) ansonsten lerne ich Englisch und Deutsch
Nur bei meinen Zukunftsplänen habe ich mich noch nicht entschieden. Aussichten haben auch die Medien.

alzbetaAlžběta:

Je mi 17 let.
Mezi moje záliby patří vše kolem výtvarného umění. Ráda chodím na
výstavy, ale také do kina a do divadla. Relaxují tím, že si kreslím a přitom poslouchám hudbu (Cranberries, Enya, Suzane Vega, The Fratelis, Irie Revolte, Gorillaz, The Offsprings...). Baví mě sport, a to především všechny typy zimního sportu. Miluju zimu.
Mezi předměty ve škole, které mě zajímají, patří dějiny umění, dějepis, literatura a biologie.
V budoucnost; bych ráda cestovala. Uvažuji o vysoké škole se zaměřením na design, nebo něco z oblasti tvorby filmů. Do projektu jsem se přihlásila, protože bych se ráda naučila pracovat s kamerou.

Ich bin 17 Jahre alt.
Meine Interessen: vor allem Bildende Kunst. Ich gehe gerne zu Ausstellungen, aber auch ins Kino oder ins Theater. Ich entspanne mich beim Malen und Musik hören (Cranberries, Enya, Suzane Vega, The Fratelis, Irie Revolte, Gorillaz, The Offspring...). Ich mag Sport, vor allem Wintersportarten. Ich liebe den Winter.
Zu den Schulfächern, die mich interessieren, gehören Kunstgeschichte, Geschichte, Literatur und Biologie.
In der Zukunft würde ich gerne reisen und an einer Uni studieren, die als Fachrichtung Design oder etwas mit Filmgestaltung anbietet. Für das Projekt habe ich mich gemeldet, weil ich gerne die Kameratechnik beherrschen würde.

aneta1 Aneta

Jmenuji se Aneta a je mi téměř 18 let. Mezi mé záliby patří sport, zvláště pak jachting, kterému se věnuji závodně, vaření, poslech hudby (mojí nejoblíbenější skupinou jsou Rammstein) a fotografování (pouze amatérsky). Ráda si povídám s přáteli a seznamuji se s novými lidmi. Mými dvěma motty, kterým se snažím řídit, jsou: „Sileto et spera" (z latiny: Mlč a doufej) a „ostatním pomáhej, oni ti také pomohou, když to budeš potřebovat". Již od 10 let toužím stát se moderátorkou, což je také jeden z důvodů, proč jsem se zapojila do tohoto mediálního projektu.

Ich heiße Aneta und bin fast 18 Jahre alt. Meine Hobbys sind Sport, da vor allem segeln- außerdem kochen, Musik hören (meine Lieblingsband ist Rammstein) und fotografieren (aber nicht professionell). Ich unterhalte mich gerne mit Freunden und mag es, neue Leute zu treffen. Meine beiden Mottos sind: „Silento et spera“ (aus dem Lateinischen: "Schweige und hoffe") und „Hilf anderen- sie würden Dir auch helfen, wenn Du sie benötigen würdest“. Mein Berufswunsch ist seit 10 Jahren, Moderatorin zu werden- das ist auch einer der Gründe für meine Teilnahme an diesem Medienprojekt.

annaAnna

Jmenuji se Anna a je mi sedmnáct let.
Zajímám se o filmy, knihy, hudbu a o jídlo. Ráda (a často) chodím do kina, na koncerty nebo na výstavy .... No a úplně nejradši chodím posedět s přáteli do kavárny nebo hospůdky.

Ich heiße Anna und bin 17 Jahre alt.
Ich interessiere mich für: Filme, Bücher, Musik und Essen. Ich gehe gerne (und oft) ins Kino, auf Konzerte oder zu Ausstellungen … Na und am liebsten gehe ich mit meinen Freunden in Cafés oder Kneipen.

baraBára

Datum narození: 15.9.1989
Sourozenci: sestra a dva nevlastní bráškové
Zájmy: sport, biologie, divadlo, hudba, film, literatura
Plány: vysokou školu zatím vybranou nemám, ale asi něco s biologií, nebo DAMU, nebo FAMU
Jazyky: angličtina a španělština

Geburtstag: 15.9.1989
Geschwister: eine Schwester und zwei Stiefbrüder
Hobbys: Sport, Biologie, Theater, Musik, Film, Literatur
Pläne: Eine Universität habe ich mir noch nicht ausgeguckt, aber ich möchte etwas studieren, dass mit Biologie zu tun hat oder Theater bzw. Film
Sprachen: Englisch und Spanisch

davidDavid

Žiju v Praze, je mi sedmnáct let a baví mě práce s počítačem, vytváření videí (i když zatím jen z počítačových her), hudba a její použití v filmech, filmy, hodnocení filmů na www.csfd.cz (ceskoslovenska filmova databaze), navštěvování kina (ovšem pouze v případě, že je k filmu potřebný velký obraz a kvalitní zvuk), dále jízda na bajku, kickbox a konverzace v hospodách s cizinci :-)
Mezi mé nejoblíbenější filmy patří: Forrest Gump, Vykoupení z věznice Shawshank, Pulp Fiction, Podraz (1973), Mechanický pomeranč, Full Metal Jacket, Shining, Přelet nad kukaččím hnízdem, Matrix, Memento.
Nejoblíbenější režiséři: Kubrick, Tarantino, Frank Darabont, Ridley Scott, Spielberg
Nejoblíbenější herci: Hopkins, Freeman, Redford, Hanks, Nicholson

Ich wohne in Prag, bin 17 Jahre alt und arbeite gerne am Computer, gestalte Videos (leider nur aus Computerspielen), mag Musik und Filmmusik, außerdem Filme und diese zu bewerten, auf www.csfd.cz (tschechische Filmdatenbank), Kino (aber nur mit Großbildleinwand und vernünftiger Tonqualität). Außerdem fahre ich Rad, mache Kickboxen, gehe öfters in Kneipen und unterhalte mich da gerne mit Ausländern :-)
Lieblingsfilme: Forrest Gump, Shawshank Redemption, Pulp Fiction, The Sting (1973), Clockwork Orange, Full Metal Jacket, Shining, One Flew Over the Cuckoo‘s Nest, Matrix, Memento.
Lieblingsregisseure: Kubrick, Tarantino, Frank Darabont, Ridley Scott, Spielberg
Lieblingsschauspieler: Hopkins, Freeman, Redford, Hanks, Nicholson

honzaHonza

Datum narození: 25. července 1990 v Praze
Oblíbená muzika: miluju indie-rock, takže Franz Ferdinand, Mando Diao, MADSEN (!!!ti sou nejlepší!!!), Beatsteaks (ti měli nedávno v Praze hooodně hustej koncert), Wir sind Helden, atd., dál SKA a rock všeobecně
Koníčky: basketball – jsem hráč, trenér a rozhodčí :-P, ekologie, čtení, práce se zahraničními studenty, jazyky, kamarádi, atd., atd., atd.
O mě: Loni jsem byl rok v Německu (u Wolfsburgu a Braunschweigu), což mně docela ovlivnilo a změnilo (doufám, že k lepšímu) … rád si užívám volného času, nejlíp s lidma, co mám rád. Jelikož jsem strašnej „aktiv“, tak toho moc nestíhám.

Geburtstag: 25.Juli 1990 in Prag
Lieblingsmusik: ich liebe Indie-Rock, das heißt Franz Ferdinand, Mando Diao, MADSEN (!!! die sind die Allerbesten!!!), Beatsteaks (die hatten vor kurzem ‘n Konzert in Prag, das RICHTIG COOL war), Wir sind Helden, etc., sonst mag ich auch Ska und Rock allgemein
Ich mag: Basketball – ich bin Spieler, Trainer und Schiedsrichter :-P, Ökologie, lesen, Arbeit mit Austauschschülern, Sprachen, Freunde, usw., usw., usw.
Über mich: Ich war im letzten Schuljahr in Deutschland (in der Nähe von Wolfsburg und Braunschweig), was mich ziemlich beeinflusst und verändert hat (ich hoffe zum Besseren) … ich genieße gerne meine Freizeit, am liebsten mit Leuten, die ich mag. Weil ich so aktiv bin, komme ich aber leider zeitlich kaum noch dazu.

jana3Jana

Narozena 12.12.1989 v Košicích na východním Slovensku.
Zájmy: basketbal - už 8 let, lyžování a sport celkově, fotografování, dění ve světě, hudba, knížky od Trumana Capoteho …
Ve škole mám nejraději: ZSV, Komparativní pojetí dějin, zeměpis, jazyky …
Plány do budoucna: vystudovat psychologii a mezinárodní vztahy (popř. média), procestovat svět …
Sourozenci: mladší bratr (… spiderman …)
Jazyky: AJ (a bodylanguage v nejhorsich pripadech)

Geboren am 12.12.1989 in Košice, Ostslowakei
Hobbys: Basketball– schon seit 8 Jahren, Ski fahren und andere Sportarten, fotografieren, die Welt erkunden, Musik, Bücher von Truman Capote …
In der Schule mag ich: Sozialkunde, Komparative Geschichte, Geographie, Sprachen …
Zukunftspläne: Psychologie und Internationale Beziehungen (bzw. Medien) studieren, die Welt umreisen …
Geschwister: jünger Bruder (… spiderman …)
Sprachen: Englisch (und Bodylanguage zur Not, also mit Händen und Füßen...)

jiriJiří

Datum narození: 30.07.1989
Sourozenci: mám mladší sestru (14)
Koníčky a zájmy: dříve mě bavila výhradně technika, od které se ale postupem času začínám distancovat. Rád dělám s výpočetní technikou, baví mě vytváření videí. Donedávna jsem dělal bojové sporty, baví mě lyžování i jiné zimní sporty. Poslouchám hudbu téměř jakéhokoliv žánru, ale musí být pěkná. Rád spím a mám rád dobrá jídla.
Plány: zatím nemám představu, co budu studovat a čím se budu živit, rád cestuji a to raději pěšky po krásách východní Evropy.
Jazyky: umím anglicky a učím se francouzsky.

Geburtstag: 30.7.1989
Geschwister: ich habe eine jüngere Schwester (14)
Hobbys und Interessen: Früher war ich ganz verrückt nach Technik, mittlerweile hat das aber etwas nachgelassen. Ich mag IT und auch Videos zu drehen, macht mir Spaß. Bis vor kurzem habe ich Kampfsport gemacht, außerdem mag ich Ski fahren und andere Wintersportarten. Ich höre Musik aus fast allen Genres, die aber immer schön sein muss. Ich schlafe gerne und mag leckeres Essen.
Pläne: Ich habe noch keine Vorstellung, was ich studieren oder zukünftig machen möchte. Ich verreise gerne und mag es, die Schönheiten von Osteuropa zu entdecken, am liebsten zu Fuß.
Sprachen: Ich kann Englisch und lerne Französisch.

jitkaJitka

datum narození: 29.5.1990
oblíbené předměty: biologie, chemie, čeština
zájmy: softball, upravování videí, četba

Geburtstag: 29.5.1990
Lieblingsfächer: Biologie, Chemie, Tschechisch
Hobbys: Softball, Videoschnitt, lesen

kamila1Kamila

narozena: 1.2.1990
rodina: mám mladší sestru (4) a mladšího bratra (9)
oblíbené: softball, zimní sporty, hudba (například The killers, Yellowcard, Irie revoltes), ráda fotím a sleduji filmy a jsem ráda s přáteli, ve škole biologie

Geburtstag: 1.2.1990
Familie: Ich habe eine jüngere Schwester (4) und einen Bruder (9)
Hobbys: Softball, Wintersport, Musik (z.B. The Killers, Yellowcard, Irie Revoltes), ich fotografiere gerne, mag Filme und bin gerne mit meinen Freunden unterwegs, in der Schule mag ich am liebsten Biologie.

katka1Katka

Narozena: 12.10.1989 (sladká čerstvá dospělost :-) )
Sourozenci: starší prima sestra
Co já ráda: zažívání švandy kopec (od síně až po pec) s kamarády, humanitní zaměřenosti všeho druhu (literatura, dějiny umění, psychologie …), ráda běhám (ranní jogging), ráda hraju šachy (né, že bych moc vyhrávala :-) ), momentálně dělám taebo (obdoba kickboxu), tancuju, zajímala jsem se o žurnalistiku a velice ráda pozoruju lidi (v metru, na ulici ... všude :-) )
Jazyky: angličtina, němčina, ruština (velice základně)
Co očekávám od tohoto projektu? Všechno :-) … zkušenosti, zážitky, kamarády, dřinu :P, radost z dobře odvedené (vyvedené ;-) ) práce.

Geboren: 12. 10. 1989 (süßes Alter :-) )
Geschwister: eine ältere Schwester, die super ist
Was ich mag: eine Menge Spaß mit meinen Freunden, Geisteswissenschaften aller Art (Literatur, Kunstgeschichte, Psychologie …), ich laufe gern (Jogging am Morgen), spiele Schach (nicht sehr erfolgreich :-) ), zur Zeit mache ich Taebo (Kickbox Art), tanze, interessiere mich für Journalistik und beobachte sehr gerne Leute (in der U-Bahn, auf der Straße … überall :-) )
Sprachen: Englisch, Deutsch, Russisch (nur Grundkentnisse)
Was ich von dem Projekt erwarte? Alles :-) … Erfahrungen, Erlebnisse, Freunde, harte Arbeit und Freude an einem gut gemachten & gestalteten ;-)) Produkt

klara1Klara

narozena 14.1.1990, tedy 17 let
3 sourozenci (sestry)
jazyky: angličtina, španělština
hlavní zaměření: čeština, dějiny umění
zájmy: umění - hudba (hra na saxofon, didgeridoo, zpěv), pak i pasivně divadlo; sporty - lyžování, tenis

Geboren am 14.1.1990, also 17 Jahre alt
3 Geschwister (alles Schwestern)
Sprachen: Englisch, Spanisch
Fachrichtung: Tschechisch, Kunstgeschichte
Hobbys: Kunst, Musik (Saxophon spielen, Didgeridoo, singen), ins Theater gehen, Sport– Ski fahren, Tennis

marketa1Markéta

Jmenuji se Markéta a 18 mi bude až v červnu. Mám jednu starší sestru, se kterou hraji vodní pólo, což je sport, který značně ovlivňuje můj život. Jinak ráda jezdím do Španělska a objevuji jak jeho kulturu, tak jazyk. Kromě španělštiny mě od letoška baví i italština a základy společenských věd.

Ich heiße Markéta und werde im Juni 18. Ich habe eine ältere Schwester, mit der ich Wasserpolo spiele, was mich sehr in Anspruch nimmt. Ansonsten reise ich gerne nach Spanien und erkunde die Kultur und Sprache des Landes. Außer Spanisch habe ich seit diesem Jahr Italienisch und Sozialkunde.

martin1 Martin

Jmenuji se Martin a je mi 17 let. Mezi mé zájmy patří: sport, čtení, fotografování, PC a mezi předměty, které mě baví a zajímají, patří: dějepis, ekonomie, čeština, kpd (komparativní pojetí dějin) a zsv.

Ich heiße Martin und bin 17 Jahre alt.
Ich interessiere mich für: Sport, lesen, fotografieren und PC
Schulfächer, die mich interessieren und die mir Spaß machen, sind: Geschichte, Ökonomie, Tschechisch, KPD (Komparative Geschichte) und ZSV (Sozialkunde).

ondrej-kOndřej K.

jméno: Ondřej
narození: 26.7.1989
zájmy: počítače, hudba, formule 1, dějepis, modelová železnice

Name: Ondřej
Geburtstag: 26.7.1989
Interessen: Computer, Musik, Formel 1, Geschichte, Modelleisenbahn

ondrej-seOndřej Se.

narozen: 16.11.1989
sourozenci: bratr
jazyky: angličtina, francouzština
zájmy: aktivně hraji basketball, zajímám se o počítače, nebo poslouchám muziku. Ve škole se zajímám převážně o matematiku a ekonomii.

Geboren: 16.11.1989
Geschwister: ein Bruder
Sprachen: Englisch, Französisch
Hobbys: Basketball spielen, ich interessiere mich für Computer oder höre Musik. In der Schule passe ich besonders bei Mathe und Ökonomie auf.

ondrej-soOndřej S.

Jmenuji se Ondřej. Je mi 17 let. Bydlím v Praze. Mám jednu mladší sestru (14). Ve škole mě zajímá biologie, chemie, latina. Mimo školu hraji závodně baseball. Jinak mluvím anglicky a trochu francouzsky.

Ich heiße Ondřej und bin 17 Jahre alt. Ich wohne in Prag und habe eine jüngere Schwester (14).
In der Schule mag ich: Biologie, Chemie und Latein
In meiner Freizeit: spiele ich gerne Baseball. Ansonsten spreche ich englisch und ein bisschen französisch.

petr1Petr

Datum narození: 8.4.1990
Sourozenci: dva starší bratři
Koníčky a zájmy: technika všeho druhu (hlavně počítač), hudba (ska, rock, punk), volejbal, obecně věda, vesmír, fyzika, fretka a kupa dalších věcí
Plány: hlavně cestovat a poznávat, vysokou školu zatím vybranou nemám
Povaha: melancholiko-sangvinik
Jazyky: angličtina a francouzština

Geburtstag: 8.4.1990
Geschwister: zwei ältere Brüder
Hobbys und Interessen: Technik aller Art (vor allem Computer), Musik (Ska, Rock, Punk), Volleyball, allgemeine Wissenschaft, Weltraum, Physik und noch eine Menge mehr
Pläne: vor allem Reisen und Neues kennen lernen, eine Uni habe ich mir noch nicht ausgesucht
Charakter: melancholisch-heiter
Sprachen: Englisch und Französisch

tereza1Tereza

Narozena: 22.4.1989
Sourozenci: bratr (16)
Oblíbený předmět: dějepis, dějiny umění
Zájmy: divadlo (mám brigádu v divadle Na Zábradlí), film, hudba, přátelé, fotografování
V budoucnu bych chtela hodne cestovat; vysokou skolu este vybranou nemam, ale uvazuji nad divadelni produkci

Geboren: 22.4.1989
Geschwister: ein Bruder (16)
Lieblingsfächer: Geschichte, Kunstgeschichte
Hobbys: Theater (ich jobbe im Theater Na Zabradli), Film, Musik, Freunde, fotografieren
In der Zukunft: würde ich gerne viel reisen; was und wo ich mal studieren möchte, weiß ich noch nicht, aber ich überlege Theaterproduktion zu studieren.

veronika1Veronika

datum narození: 24.3.1990
sourozenci: mladší sestra Kateřina
zájmy: softball (hraju už 9 let), dále pak lyžování a jízda na kole. Ráda také čtu, poslouchám hudbu a spím.

Geburtsdatum: 24.3.1990
Geschwister: eine jüngere Schwester Kateřina
Hobbys: Softball (schon seit 9 Jahren), außerdem Ski fahren und Fahrrad fahren. Ich lese, höre Musik und schlafe auch gerne.

Vojta

Jmenuji se Vojta a je mi 18 let. Mám jednu mladší sestru (13 let). Moje zájmy jsou hudba (hlavně punk), kompjůtr, gaučing, jídlo (jakékoliv, dvojitá porce) a posezení (popřípadě poležení - v pozdějších fázích :-) ) v jedné z oblíbených hospod s kamarády.
Ve škole mě zajímá dějeprava, kpd (komparativní pojetí dějin), ekonomie a čeština.
Mluvím anglicky a španělsky (ale opravdu, opravdu málo).

Ich heiße Vojta und bin 18 Jahre alt. Ich habe eine jüngere Schwester (13 Jahre).
Meine Hobbys sind: Musik (vor allem Punk), Computer, essen (egal was, am liebsten doppelte Portionen) und ausruhen (nach dem Essen dann :-) ) in einer meiner Lieblingskneipen mit meinen Freunden.
In der Schule: interessiert mich Geschichte, KPD (Komparative Geschichte), Ökonomie und Tschechisch.
Ich spreche: Englisch und Spanisch (aber wirklich nur wenig).

--------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------
Petr (Gast) - 4. Feb, 20:36

Thanatomania Blog

Hello everybody,
we have just made the blog about our upcoming movie Thanatomania. Please, visit http://thanatomania.xom.cz and share with us your opinions. Thanks :)


*DAS PROJEKT ::: PROJEKT
*Friedrich-Schiller-Gymnasium Pirna
*Friedrich-Schiller-Schule (Gymnasium) Leipzig
*Gymnázium Na Vítězné Pláni Prag
*Obchodní Akademie Svatoslavova
*PROJEKTLEITUNG ::: VEDENí PROJEKTU
DISKUSSIONSECKE :: DISKUZNÍ FÓRUM
EXPERTEN IM INTERVIEW ::: ROZHOVORY S ODBORNÍKY
LINKS & MATERIAL ::: STRÁNKY & MATERIÁLY
MEDICÍNA PRO ZAČÁTEČNÍKY
MEDIZIN FÜR ANFÄNGER
P.I.D.-LEXIKON ::: LEXIKON P.G.D.
PRIVATLEBEN ::: SOUKROMÝ ŽIVOT
PROJECT-BLOGS
WORKSHOP :: PICTURES
WORKSHOP :: SHORT MOVIES
Profil
Abmelden
Weblog abonnieren